Платформи для онлайн трансляції

Онлайн-івент

Онлайн-наради, мітинги, скайп-коли, дистанційне навчання та інші варіанти комунікацій, які раніше здавалися нам чимось дивним або як мінімум незнайомим, тепер стали цілком звичним щоденним процесом. Онлайн-івенти, які раніше були рідкістю, також поступово стають нормою.

Тому, якщо ви ще не знайомі з онлайн-платформами, давайте розглянемо, які з них зараз набирають популярність.

YouTube

Найпоширеніший і знайомий багатьом сервіс, передусім тому, що він безкоштовний))). Доступ простий, є всі основні функції: трансляція, можливість запису, модеруємий чат, статистика. Єдиний нюанс — трансляція на новоствореному акаунті неможлива, організатор повинен подати заявку, і її розгляд триває в середньому до однієї доби. Якщо під час трансляції буде присутній авторський контент: музичний супровід відео або навіть просто дзвінок телефону з популярним рингтоном у спікера, робот може заблокувати трансляцію! Техпідтримка відреагує на ваші скарги та прохання, але це може зайняти від 1-2 днів до тижня. Тож є ризик завершити трансляцію, навіть не почавши її.

Якщо у вас платний доступ учасників до трансляції, краще робити доступ за посиланням. Так ви зможете відсіяти хоча б трохи тих, хто не оплатив участь. Але краще інтегрувати цю трансляцію у функціонал RegToEVENT.

Facebook та Instagram

Безкоштовні трансляції можна вести і через соцмережі. У Facebook трансляцію можна вести від імені сторінки, групи або з особистого акаунту. Можна вести трансляцію як зі смартфона, так і з комп’ютера. Різниця лише в тривалості: з ПК вона може тривати до 8 годин, а з телефону — лише до 4-х. Після трансляції відео можна зберегти на сторінці групи, івенту або в хроніці.

В Instagram тривалість трансляцій обмежена до однієї години, і після трансляції відео можна зберегти в IGTV. Якщо не зберегти, воно буде доступне як сторіс протягом 24 годин.

Zoom

Ця платформа здобула фантастичну популярність одразу після початку карантину, оскільки дозволяє проводити безкоштовні онлайн-зустрічі до 50 осіб (пізніше розширили до 100 осіб), щоправда, лише на 45 хвилин. Проте, якщо у вас невеликий вебінар із одним спікером, цього може вистачити. Якщо ж завдання масштабніші, є платні пакети від 15$, де можуть вільно спілкуватися до 1000 або навіть 10000 учасників. Є чати, можливість обміну файлами, закритий доступ до трансляцій, демонстрація екрану, брендовані фони та інше.

Pruffme

Проста у використанні платформа, що працює через будь-який браузер, як на ПК, так і на смартфоні, і не потребує встановлення мобільних додатків. Під час трансляції доступна демонстрація екрану, інтерактивна дошка для нотаток або навіть редактор математичних формул, якщо йдеться про технічні вебінари. Можна проводити тести та опитування, є модеруємий чат. Доступне брендоване оформлення та можливість створення сайту для реєстрації учасників і проведення платежів. Одночасно на платформі можуть брати участь до 1000 осіб і виступати до 10 спікерів.

Безкоштовна версія розрахована на 5 осіб і містить водяні знаки на трансляції. Платні тарифи від 33$ до 135$ розширюють можливості.

Webinar.ru

Одна з найстаріших платформ на ринку СНД. Трансляції можливі як у веб-версії, так і через додатки на iOS та Android. Є демонстрація екрану та файлів будь-якого формату, інтерактивна дошка для спікера, модеруємий чат, тести, опитування, брендоване оформлення вебінарної кімнати та сторінки реєстрації. Можна підключити Google Analytics або Яндекс.Метрику для відстеження поведінки учасників. Одночасно можуть виступати до 8 спікерів і брати участь до 10 тисяч учасників. Є запис трансляції та можливість зберігання матеріалів.

Безкоштовна версія розрахована на 5 осіб із хмарним сховищем до 0,5 ГБ.

GoToWebinar (GoToMeeting)

Платформа інтуїтивно зрозуміла, але відсутність інтерфейсу та підтримки російською мовою трохи псує враження. Підключитися до трансляції можна як із ПК, так і зі смартфона. Платформа розрахована на до 3000 учасників одночасно. Є демонстрація екрану, опитування, тести, чати, спільне використання миші та клавіатури. Можна надіслати учасникам нагадування про семінар або посилання для швидкого входу. Сервіс платний, пакети стартують від 49$.

Proficonf

Платформа дозволяє проводити трансляції через браузер і не має мобільних додатків. Можна проводити демонстрацію екрану, обмін файлами, учасники можуть ділитися контентом і завантажувати файли. Є інтерактивна дошка, запис трансляцій, проте поки відсутнє брендоване оформлення. Платформа розрахована на до 250 учасників.

WebEX

Платформа від компанії Cisco, що відповідає високим стандартам передачі даних і безпеки. Є інтеграція з Microsoft Office для спільної роботи над документами, чати, статуси учасників, онлайн переклад на 100 мов.

Онлайн-івент
Ток-шоу замість нудного вебінару

З одного боку, завдяки онлайн-форматам учасники можуть долучитися з будь-якого куточка країни або навіть світу, але з іншого боку таких івентів дуже багато — і це велика проблема. Якщо раніше перед потенційними учасниками стояв вибір, на яке з п’яти подій, що відбуваються в один день, піти, то зараз, коли кількість …

Як обрати платформу для онлайн-події
Онлайн-івент
Як обрати платформу для онлайн івенту

Якщо Ви вимушено переносите свою подію в онлайн формат або просто вирішили не відставати від тенденцій, то одне з важливих завдань, які потрібно вирішити – вибір платформи для онлайн трансляції. Давайте обговоримо, на що варто звернути увагу у виборі. Кількість учасників Платформ для онлайн-трансляцій дуже багато. Тому, якщо Ви чітко …

Онлайн-івент
Плануємо online подію

І от всі пішли в онлайн… Вибору іншого не залишилося ((( Великий сплеск, пік онлайн-заходів припав на квітень цього року. Раніше, коли тільки в Києві щодня проходили десятки, а то й сотні різних подій, починаючи від маленьких зборів на 10 осіб і закінчуючи величезними виставками на кілька тисяч учасників, було …