Як прийняти добровільні пожертви з продажем квитків

Новини та прогнози

Із введенням військового стану в Україні заборонено всі масові заходи. 😔 Але незважаючи на це, організатори всіляко намагаються проводити онлайн події, щоб не втрачати зв’язок зі своєю цільовою аудиторією, або, по можливості, проводити живі події в інших країнах, куди довелося виїхати частині івент команд.

Як правило, такі події мають благодійний характер і передбачають збір пожертв для допомоги українському народу.

Серед організаторів RegToEVENT є навіть ті, хто вигадав відмінну та головне робочу механіку проведення змагань у віддаленому режимі. Тим самим підтримуючи наших спортсменів, щоб ті не втрачали форму, а гроші від внесків за змагання переводять на різні фонди, медикам, рятувальникам та всім, хто потребує підтримки.

Тому з весни 2022 року все частіше до нас почали звертатися з питанням: «як прийняти довільну суму за оплату квитка» чи «як приймати донати від учасників»?

Продаж квитків за донати

При цьому сама участь в івенті може бути безкоштовною з ціною квитка 0, і потрібен тільки прийом донатів, тобто кожен учасник сплачує скільки вважає за потрібне, а може бути платний квиток, щоб покрити витрати організатора, але додатково гості можуть задонатити довільну суму на благодійність і всі донати передадуть якимось фондам чи організаціям.

Для збору донатів на самому івенті можна використовувати спеціальний і дуже зручний при своїх простих налаштуваннях, сервіс webs.li. Особливо, якщо ви хочете приймати пожертви прямо на івенті, розмістивши QR код на оплату на видному місці, і наприкінці провести розіграш серед усіх, хто задонатив хоч мінімальну суму.

Або ви можете встановити конкретну мету збору коштів, на заздалегідь вказану суму, і всі зможуть бачити, скільки ще не вистачає і зробити свій внесок у добру справу.

Оскільки запитів від організаторів надходило досить багато, і більшість хотіли використовувати цей функціонал у рамках RegToEVENT, щоб приймати донати відразу в момент реєстрації учасника, а не потім, то ми додали такий функціонал.

Як це працює? Як створити квиток із оплатою за донати

Працює це у межах додаткових опцій.

Якщо у вас платна участь + донати, то ви створюєте як і раніше свої типи квитків з їх вартістю та окремо налаштовуєте додаткові опції для донатів.

Якщо ж ви вирішили, що участь в івенті безкоштовна, але за обов’язковий донат і кожен учасник повинен задонатити довільну суму, то створюєте квиток із ціною 0 та налаштовуєте додаткові опції.

Ви можете створити різні типи квитків і до всіх або до деяких з них, на ваш вибір, додати опцію донату.

Налаштовуєте діапазон цін «від» і «до», а учасник у момент реєстрації сам вибирає повзунком скільки він готовий заплатити зверху понад вартості квитка. Наприклад, від 0 до 500 грн.

Можна зробити донат обов’язковим. Наприклад, ви виставляєте умову, що участь є безкоштовною, тільки за донати, але при цьому мінімальна сума донату від 100 грн, а якщо учасник хоче, то може сплатити більше.

Тоді ви можете створити безкоштовний квиток, а в налаштуваннях доната поставити галочку «опція завжди увімкнена» і виставити діапазон від 100 до 10000 або тієї суми, яка вам потрібна. Відповідно, при реєстрації учасника суму в 100 грн буде обрано автоматично, а якщо він захоче, то зможе пересунути повзунок на більше.

Валюта донату повністю відповідатиме валюті події. Відповідно, якщо ви створили подію у гривні, то й донати, як будь-які додаткові опції будуть прийматися у гривні, якщо у доларах – то у доларах і т.д. У CRM організатор бачитиме хто скільки вніс на «спільну справу».

Загалом вдалося додати дуже гнучкий і потрібний функціонал для тих, хто хоче дати свободу учасникам визначати, скільки вони готові заплатити на той чи інший благодійний проект.

Продаж квитків на заходи в сервісі RegToEVENT

Бажаєте організувати бізнес-захід?

Але не знаєте, з чого розпочати підготовку до організації івента, в якому сервісі зверстати сайт і як продавати квитки, а ще складніше, як приймати оплату за квитки?

Сервіс реєстрації відвідувачів та продажу квитків RegToEVENT допоможе правильно організувати продаж квитків та оплату, яка надійде одразу на рахунок організатора.

Допомога в організації івенту
Як оцінити ефективність івенту

Якщо на початку компанія визначається із основною метою проведення івенту, то після його завершення організатори обов’язково поцікавляться, які з поставлених цілей були досягнуті, а які ні. Отже, кожен захід матиме свої КРІ (Key Performance Indicator) – показники досягнення цілей. А визначати їх обов’язково, щоб корегувати свою роботу у майбутньому. Як …

Допомога в організації івенту
Бізнес-заходи як спосіб залучення нових клієнтів та розвитку бренду

Event маркетинг має на меті залучення нових клієнтів для бізнесу через проведення спеціальних заходів. Впевнені, що ви бачили, коли при відкритті ресторану відбувається свято за участю відвідувачів, чи вже відомий вам бренд організовує захід для дітей у місцевому парку. Або, коли інфобізнесмен або блогер влаштовує івент в своїй темі і …

Як організувати івент
Організаторам
Івент у «плюс» – це можливо!

Кожен організатор заходу мріє, якщо не заробити на ньому, то бодай не піти в мінус. Якщо, звичайно, ми не говоримо про якісь корпоративні активності для своєї команди чи для партнерів, де захід проводиться задля тимбілдингу чи інших цілей. Навіть безкоштовні заходи можуть вийти в нуль за умови, що Вам вдалося …